
🗣 GRUP SÜPERVİZYON EĞİTİMİ (SE)
👉 “PSİKOTERAPİ & CİNSEL TERAPİ & EVLİLİK TERAPİSİ”
👉 9. SE - ONLİNE EĞİTİM
👉 25-26 Ocak 2025
👉 www.cisef.org.tr
👉 0.555.274 41 97
🗣 DAVET MEKTUBU
Sevgili meslektaşlarımız,
Cinsel Sağlık Dernekleri Federasyonu (CİSEF), Psikiyatri ve Psikiyatristler Derneği (PPD) ve Psikoterapi ve Psikoterapistler Derneği (PSİKODER) olarak 2025 yılında RUH SAĞLIĞI MESLEK YASASININ çıkacağını tahmin ediyoruz ve bekliyoruz. Mevcut ruh sağlığı meslek yasası taslaklarına, AVRUPA BİRLİĞİ ve CİSEF kriterlerine göre, PSİKOTERAPİ, PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK, CİNSEL TERAPİ, CİNSEL DANIŞMANLIK, SEKS KOÇLUĞU, EVLİLİK TERAPİSİ, EVLİLİK DANIŞMANLIĞI, AİLE TERAPİSİ ve AİLE DANIŞMANLIĞI yapabilmek için, (1) Avrupa Birliği (AB) standartlarında eğitimler alınması, (2) BİREYSEL SÜPERVİZYON EĞİTİMİ ve (3) GRUP SÜPERVİZYON EĞİTİMİ ile alınan bilgilerin hekimlik, psiloterapistlik ve danışmanlık sanatıyla birleştirilmesi zorunlu olacaktır. AB ve CİSEF standartları (1) 120 saatlik CİNSEL TERAPİ EĞİTİMİ, (2) 120 saatlik İLERİ DÜZEY CİNSEL TERAPİ EĞİTİMİ, (3) 120 saatlik EVLİLİK TERAPİSİ EĞİTİMİ ve (4) 480 saatlik PSİKOTERAPİ EĞİTİMİ olmak üzere TOPLAM 840 SAATLİK EĞİTİMİ, (5) 40 saatlik BİREYSEL SÜPERVİZYON EĞİTİMİNİ ve (6) 120 saatlik GRUP SÜPERVİZYON EĞİTİMİ alınmasını zorunlu kılmaktadır. Bu koşulların hepsini karşılayan, yazılı sınavlardan 70 puan ve üzeri not alan meslektaşlarımıza lisans eğitimleriyle entegre olacak şekilde UYGULAYICI BELGESİ verilecektir. Bu bağlamda ruh sağlığı yasası çıktığında mağdur olmamanız ve huzur içinde mesleğinizi uygulayabilmeniz için lütfen başta SÜPERVİZYON EĞİTİMLERİ olmak üzere EKSİK EĞİTİMLERİNİZİ TAMAMLAYINIZ, ULUSLARARASI GEÇERLİLİĞİ OLAN EĞİTİM KATILIM BELGELERİNİZİ ve UYGULAYICI BELGENİZİ alınız. Çünkü yasa çıktıktan sonra geriye dönük olarak geçmişte aldığınız belgelerin kabul edileceğini düşünüyoruz.
Dostluk, sevgi ve saygılarımızla...
CİSEF Yönetim Kurulu
🧿 EĞİTİM TARİHLERİ
👉 25-26 Ocak 2025
👉 8-9 Şubat 2025
👉 15-16 Mart 2025
👉 26-27 Nisan 2025
👉 24-25 Mayıs 2025
👉 28-29 Haziran 2025
🧿 EĞİTMENLER
👉 CENGİZ GÜLEÇ
📌 PSİKODER Başkanı
👉 CEM KEÇE
📌 CİSEF Başkanı
👉 FATMA COŞAR
📌 CİSED Genel Başkanı
🧿 EĞİTİM VEREN KURUM
👉 CİNSEL SAĞLIK DERNEKLERİ FEDERASYONU (CİSEF)
📌 www.cisef.org.tr
👉 CİSEF HAKKINDA
📌 Üye dernekleri arasında Psikiyatri ve Psikiyatristler Derneği (PPD) ve Psikoterapi ve Psikoterapistler Derneği (PSİKODER) bulunan Cinsel Sağlık Dernekleri Federasyonu (CİSEF), ülkemizin en değerli bilim insanlarını ve meslek derneklerini bünyesinde barındıran, tarihi bir misyonu olan özel bir sivil toplum kuruluşudur. Herhangi bir devlet kurumu veya üniversite desteği olmaksızın; 5 Uluslararası Cinsel Sağlık Kongresi, 6 Ulusal Cinsel Sağlık Kongresi, onlarca Cinsel Sağlık Sempozyumu, bine yakın Cinsel Sağlık Webinarı ve Türkiye’nin dört bir yanında yüzlerce halk eğitimi gerçekleştirmiştir. Cinselliği ülkemizde tabu olmaktan çıkarmış ve YouTube kanalını halkımıza yönelik bir Açıköğretim Cinsel Sağlık Fakültesine dönüştürmüştür. CİSEF, cinsel terapi, evlilik terapisi ve psikoterapi alanında özgün kuram ve tedavi yol haritalarını geliştirerek binlerce uzmana cinsellik, cinsel tedavi, cinsel terapi, psikoterapi ve evlilik terapisi eğitimleri vermiştir. Dünya Cinsel Sağlık Akademisi'nin (World Academy Of Sexual Health WASHE) kurucu üyesidir. Her zaman bilimden, etik değerlerden, güzelliklerden, dostluktan ve kardeşlikten yana olan CİSEF; bilime hizmet yolculuğunda akıl ve hikmeti rehber edinmiştir, gerçekleştirdiği her bilimsel aktivite ile yolculuğunu zenginleştirmiştir, birlik ve beraberlik ruhuyla çalışmalarına kuvvet, anlam ve değer katmıştır. Kısacası, işini en iyi ve en bilimsel şekilde yaparak ülkesine hizmet etme amacında olan güzel bir ailedir, Türkiye'nin en büyük ve en örgütlü cinsel sağlık federasyonudur.
🧿 KESİN KAYIT
👉 0.555.274 41 97 numaralı Whatsapp hattını arayarak veya MESAJ atarak eğitimimiz hakkında bilgi alabilirsiniz ve kayıt yaptırabilirsiniz.
👉 Eğitime neden katılmak istediğinizi, lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimlerinizi, aldığınız diğer eğitimleri, TC kimlik numaranızla birlikte adınızı ve soyadınızı bize kısa MESAJ olarak atın, “kesin kaydınızı” yapalım.
👉 CİSEF ülkemizdeki ve tüm dünyadaki ekonomik koşulları göre eğitim, sempozyum, webinar ve kongre ücretlerinde güncelleme yapabilir ve bu hakkı hep kendisinde saklı tutar.
Kursiyerlerimiz bu hakkı bilerek ve bu koşulu kabul ederek eğitim, sempozyum, webinar ve kongrelerimize katılırlar...
🧿 EĞİTİM HAKKINDA
👉 Cengiz GÜLEÇ, Cem KEÇE ve Fatma COŞAR, ruh sağlığı, cinsel sağlık, evlilik ve ilişkiler alanında çalışan, psikoterapi, psikolojik danışmanlık, cinsel terapi, cinsel danışmanlık, evlilik terapisi, evlilik danışmanlığı, aile terapisi ve aile danışmanlığı hizmeti üreten ruh sağlığı profesyonellerine ve hekimlere dönük olarak grup süpervizyon eğitimi açacaktır. Eğitimin amacı, her ay bir hafta sonu toplanarak, hekimlerin, psikoterapistlerin, psikologların, psikolojik danışmanların ve aile danışmanlarının temel psikoterapi, psikolojik danışma, cinsel terapi, cinsel danışmanlık, evlilik terapisi, evlilik danışmanlığı, aile terapisi ve aile danışmanlığı yapma becerilerini geliştirmelerine ve uygulamalar sırasında karşılaşabilecekleri zorlukları çözmeleri için ihtiyaç duyabilecekleri bilgilere ulaşmalarını sağlamak ve psikolojinin etik kurallarının uygulanmasına yardımcı olmaktır.
🧿 BELGELENDİRME
👉 Eğitim katılım belgeniz CİSEF onaylı olacaktır.
👉 CİSEF eğitimleri PUSULA Sağlık Eğitim Merkezi tarafından organize edilmektedir, Psikiyatri ve Psikiyatristler Derneği (PPD) ve Psikoterapi ve Psikoterapistler Derneği (PSİKODER) tarafından desteklenmektedir...
🧿 KATILIM İÇİN GEREKEN KOŞULLAR
👉 CİSEF kursiyerleri, aşağıdaki meslek grubu çalışanları ve aktif olarak danışan gören terapistler ve hekimler grup süpervizyon eğitimine katılabilir.
👉 Eğitime katılım için ruh sağlığı, psikoterapi, cinsel sağlık, evlilik ve ilişkilere dair AB ve CİSEF kriterlerine uygun eğitim alınması ve aktif olarak danışan veya hasta görüyor olmak gerekir.
🧿 KİMLER KATILABİLİR?
👉 HEKİMLER
👉 PSİKOLOGLAR
👉 PSİKOLOJİK DANIŞMANLAR
👉 SOSYAL HİZMET UZMANLARI
👉 AİLE DANIŞMANLARI
👉 ALANDAKİ LİSANS, YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA ÖĞRENCİLERİ
📌 Ancak mezun olunca eğitim katılım belgeleri verilecektir...
🧿 SÜPERVİZYON HAKKINDA
👉 Süpervizyon süreci katılımcıların yapacakları vaka sunumları ve yaptıkları görüşmelerin sunumları, ses veya görüntü kayıtlarının incelenmesi yoluyla gerçekleşecektir. Süpervizyona getirilecek vakaların dağılımı ve sıralaması kursiyerler arasında toplam ders sayısına göre eşit paylaştırılacaktır. Sürenin uygun olması durumunda isteyen katılımcı kalan süreyi kendi vakaları için kullanabilecektir.
👉 Süpervizyon, psikoterapi, psikolojik danışmanlık, cinsel terapi, cinsel danışmanlık, evlilik terapisi, evlilik danışmanlığı, aile terapisi ve aile danışmanlığı alanında çalışan hekimlerin ve ruh sağlığı profesyonellerinin çalışmalarında yeni bakış açıları geliştirmeye yönelik ihtiyaçları ortaya çıktığında verilen bir mesleki gelişim çalışmasıdır. PUSULA Sağlık Eğitim Merkezi tarafından organize edilen bu çalışma küçük gruplarda teorik bilgilendirme yanında daha çok uygulamalar ve geribildirimler yoluyla meslektaşlarımızın mesleki gelişimlerini amaçlamaktadır.
👉 Süpervizyon Eğitimi’nin başlıca amacı, terapinin ve tedavinin ileri uygulama becerilerine sahip, bilgili ve donanımlı terapistler, danışmanlar ve hekimler yetiştirmektir.
👉 PUSULA Sağlık Eğitim Merkezi'nin düzenlediği eğitim ve süpervizyon programları, Türkiye’deki hekimlerin, psikoterapistlerin ve danışmanların psikoterapi, danışmanlık ve tedaviyle ile ilgili bilgi ve becerilerini arttırmalarının yanında, CİSEF psikoterapi, cinsel terapi ve evlilik terapisi eğitim programlarına hazırlık sürecine de destek olacaktır.
👉 Program içeriği ve süresi CİSEF kriterlerine ve kuramsal eğitim programlarına paraleldir.
👉 Süpervizyon kontenjanı sınırlı olduğundan CİSEF kursiyerlerine öncelik verilecek ve mülakat ile yapılan değerlendirme sonucu adaylar süpervizyona katılmaya hak kazanacaktır.
🧿 SÜPERVİZYON NEDİR?
👉 Süpervizyon gözetim demektir. Meslekte deneyimli bir uzmanın, daha az deneyimli bir uzmana sunduğu bilgi, destek, değerlendirme ve izleme yolu ile sürdürülen ilişki içinde mesleki gelişimine katkıdır. Psiloterapi, danışmanlık ve tedavi sanatının geliştirilmesidir. Doğru karar vermeyi ve etik değerleri korumayı sağlar. Süpervizyonun sözcük anlamına bakıldığında “bir şeye yukarıdan bakma, üzerinden gözleme, takip etme, nezaret etme” kavramlarının yer aldığını görürüz. Dikkat edilmesi gereken unsur, süpervizyonun belirli bir sürecin önünden veya arkasından değil, tam içindeyken yapılmasıdır. Örneğin terapist, danışman veya hekim kendisine başvuruda bulunan bir danışanla veya hastayla çalışmaktadır. Bu terapistin, danışmanın ve hekimin terapötik becerileri henüz kuramsal veya başlangıç aşamasındadır. Becerilerini geliştirmek için güdülenmiştir. Çalışmasının, tabir yerindeyse tezgâhta yani olayın içindeyken gözlenmesini arzu eder. Bu şu anlama gelir: Süpervizör, psikoterapist, danışman ve hekim sahnedeyken seyirci koltuğunda yani dış bir açıdan psokoterapi, danışmanlık veya tedavi sürecini canlı olarak izlemek zorundadır. Danışanın hekime, psikoterapiste veya danışmana yönlendirdiği iletileri her kanaldan almak durumundadır. Onu görmesi, işitmesi, uygun gördüğü yerlerde süreci molaya sokup hekimi, psikoterapisti veya danışmanı yönlendirmesi gerekmektedir. Süpervizyonun konsültasyondan farkı öğrenmeyi bizzat yaşantıya dayandıran bir işlev olarak algılamasıdır.
👉 Süpervizyon ne zaman gereklidir? Mesleğe başlarken yaşanan kimlik sorunları ile baş etmede, kurum, sistem, toplum değerleri ile kişisel ve mesleki değerlerimizi uzlaştırmada, bilgi ve deney azlığı olduğunda, bunları fark etme ve tamamlama (kendini geliştirme) sürecinde, danışanlarla veya hastalarla çalışırken kendi davranış ve değerlerimizin fark ederek, etik kurallara uygun, profesyonel ve verimli çalışabilmek için gereklidir.
👉 Süpervizyonun yararları: Danışanları ve hastaların, hekimlerin, psikoterapistlerin ve danışmanların hakları korunur. Bilgi-beceri kullanırken tutum ve davranışların sonucu fark edilir. Kendini tanıma yolunda çalışılır. Çelişen değerler ve sistemler ele alınır. Etik değerler fark edilir. Hekim, psikoterapit veya danışman eksik ve yanlışlarını fark ederek düzeltme fırsatı bulur. Uygulama sorumluluğunu paylaşılır.
🧿 CENGİZ GÜLEÇ'İN ÜYESİ OLDUĞU ULUSLARARASI VE ULUSAL DERNEKLER:
👉 Dünya Cinsel Sağlık Akademisi (World Academy Of Sexual Health - WASHE)
👉 Cinsel Sağlık Dernekleri Federasyonu (CİSEF)
👉 Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği (CİSED)
👉 Psikoterapi ve Psikoterapistler Derneği (PSİKODER)
👉 Psikiyatri ve Psikiyatristler Derneği (PPD)
👉 Türkiye Psikiyatri Derneği (TPD)
👉 Longevity ve Well-Aging Derneği (LOWED)
🧿 CENGİZ GÜLEÇ'İN YENİ BASKILARI OLAN KİTAPLARI
👉 Psikiyatrinin ABC’si
👉 Psikoterapiler
👉 Kültür ve Psikiyatri
👉 İnsana Yolculuk
👉 Psikiyatri ve Psikoterapilerin ABC’si
👉 Ötekini Bilmek
👉 Pozitif Ruh Sağlığı
👉 Protezli Tanrı: Freud’un Uygarlık Kuramı
👉 Ruhun Sırları ve Psikoterapiler
👉 Bir Terapistin Anlam ve Hakikat Dünyası
👉 Psikodinamik Psikoterapiler
👉 Aşka Psikanalitik ve Felsefi Bakış
🧿 CEM KEÇE’NİN ÜYESİ OLDUĞU ULUSLARARASI VE ULUSAL DERNEKLER:
👉 Dünya Cinsel Sağlık Akademisi (WASHE)
👉 Amerikan Psikiyatri Birliği (APA)
👉 Amerika Psikoloji Birliği (APA)
👉 Avrupa Psikiyatri Birliği (EPA)
👉 Dünya Cinsel Sağlık Birliği (World Association for Sexual Health - WAS)
👉 Alman Psikiyatri Psikoterapi ve Psikosomatik Sağlık Birliği (DGPPN)
👉 Avrupa Cinsel Tıp Derneği (European Society For Sexual Medicine - ESSM)
👉 Almanya Sosyal Bilimsel Seks Araştırmaları Derneği (Gerrman Societyfor Social Scientific Sexuality Research - DGSS)
👉 Cinsel Sağlık Dernekleri Federasyonu (CİSEF)
👉 Psikiyatri ve Psikiyatristler Derneği (PPD)
👉 Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği (CİSED)
👉 Bütüncül ve Fonksiyonel Cinsel Sağlık Derneği (KÖKEN)
👉 Psikoterapi ve Psikoterapistler Derneği (PSİKODER)
👉 JineSeksoloji Derneği (JİNESEKS)
👉 ÜroSeksoloji Derneği (ÜROSEKS)
👉 Longevity ve Well-Aging Derneği (LOWED)
👉 Aile Hekimleri Cinsel Tedavi ve Eğitim Derneği (AHCİTED)
👉 Hipnoz ve Hipnoterapi Eğitim ve Araştırma Derneği (HİPED)
👉 Fizyoterapi Cinsel Sağlık Eğitim ve Danışmanlık Derneği (FİCED)
🧿 CEM KEÇE’NİN YENİ BASKILARI OLAN KİTAPLARI
🎯 ROMANLARI
👉 1. Kefaret
🎯 PSİKOLOJİ VE PSİKİYATRİ KİTAPLARI
👉 2. Bilgece Farkındalık El Kitabı
👉 3. Duygusal Şema Duygusal Zekâ
👉 4. Entegratif Çözüm Odaklı Kısa Süreli Psikoterapi
👉 5. MetaPsikoterapi
👉 6. Mindfulness ve Kabul Temelli Psikoterapi
👉 7. Psikoterapistin El Kitabı
👉 8. Senden Nefret Ediyorum Ne Olur Beni Terk Etme (Farklı Yönlerden Borderline Yapı ve Borderline Kişilik Bozukluğu)
👉 9. Sevemez Kimse Beni Benim Sevdiğim Kadar (Farklı Yönlerden Narsisizm, Narsisistik Yapı ve Narsisistik Kişilik Bozukluğu)
👉 10. Terapide Bir Gün
🎯 CİNSEL SAĞLIK KİTAPLARI
👉 11. Aşkın Seks Cinsel Terapi Yaklaşımı
👉 12. Boşalma Orgazm ve Cinsel Doyum
👉 13. Fonksiyonel Cinsel Terapi ve Bütüncül Seks
👉 14. Cinselliğin Dayanılmaz Ağırlığı
👉 15. Erkek Cinselliği ve Erkek Cinsel İşlev Bozuklukları
👉 16. Erkeğin Cinsel Yaşamı
👉 17. Erkek Cinselliğinin Perde Arkası
👉 18. Erken Boşalmanın Üstesinden Gelmek
👉 19. Erken Boşalma ve Taoca Seks
👉 20. İktidarsızlık
👉 21. Güzel Sevişme Sanatı ve Kadim Seks Sırları
👉 22. Kadın Cinselliği ve Kadın Cinsel İşlev Bozuklukları
👉 23. Kabusname (Eşcinsellik Kader Değildir)
👉 24. Kadının Cinsel Yaşamı
👉 25. Kontrol Sende Güç Sende
👉 26. Longevity Seks
👉 27. MetaSeks Cinsel Terapi
👉 28. Mühürlü Beden
👉 29. Olmak ya da Olmamak
👉 30. On Adımda Erken Boşalma Tedavisi
👉 31. On Adımda Vajinismus Tedavisi
👉 32. Vajinismus ve Disparoni (GenitoPelvik Ağrı ve Penetrasyon Bozukluğu)
👉 33. Vajinismusun Üstesinden Gelmek
👉 34. Yatak Efsaneleri
🎯 AİLE EVLİLİK VE İLİŞKİ KİTAPLARI
👉 35. Aldatma ve Sadakatsizlik
👉 36. Erkekçe
👉 37. Kadınca
👉 38. Kadim Aşk Öğretileri
👉 39. Kadınlar VENÜS'e Erkekler MARS'a
👉 40. Mutlu Yaşam Kılavuzu
🎯 KİŞİSEL GELİŞİM KİTAPLARI
👉 41. Aforizmalar – Sözlerle Şifa Kitabı
👉 42. Çaresiz Değilsiniz Çare SİZsiniz
👉 43. En İyi Terapistim BEN
🧿 FATMA COŞAR'IN ÜYESİ OLDUĞU ULUSLARARASI VE ULUSAL DERNEKLER:
👉 Dünya Cinsel Sağlık Akademisi (WASHE)
👉 Psikiyatri ve Psikiyatristler Derneği (PPD)
👉 Cinsel Sağlık Dernekleri Federasyonu (CİSEF)
👉 Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği (CİSED)
👉 Longevity ve Well-Aging Derneği (LOWED)
👉 Psikoterapi ve Psikoterapistler Derneği (PSİKODER)
👉 Bütüncül ve Fonksiyonel Cinsel Sağlık Derneği (KÖKEN)
🧿 FATMA COŞAR'IN KİTAPLARI
👉 1- Aşkın Seks Cinsel Terapi
👉 2- Bilgece Farkındalık El Kitabı
👉 3- Duygusal Şema Duygusal Zekâ
👉 4- Erkek Cinselliği ve Erkek Cinsel İşlev Bozuklukları
👉 5- Erken Boşalma ve Taoca Seks
👉 6- Fonksiyonel Cinsel Terapi ve Bütüncül Seks
👉 7- Güzel Sevişme Sanatı ve Kadim Seks Sırları
👉 8- Kadın Cinselliği ve Kadın Cinsel İşlev Bozuklukları
👉 9- Kadınlar VENÜS'e Erkekler MARS'a
👉 10- Longevity Seks
👉 11- MetaSeks Cinsel Terapi
👉 12- Mindfulness ve Kabul Temelli Psikoterapi
👉 13- Vajinismus ve Disparoni (Genito-Pelvik Ağrı ve Penetrasyon Bozukluğu)
🧿 CİNSEL SAĞLIK DERNEKLERİ FEDERASYONU (CİSEF)
👉 Web: www.cisef.org.tr
👉 Youtube: www.youtube.com/cisedorgtr
👉 Mobil & Whatsapp: 0.555.274 41 97
👉 Email: [email protected]
👉 Twitter: www.twitter.com/cisefofficial
👉 Facebook: www.facebook.com/cisefoficial
👉 İnstagram: www.instagram.com/cisefofficial
👉 Facebook Grup: www.facebook.com/groups/psikoloji.egitimleri
👉 Telegram: t.me/cisefofficial
👉 Adres: Kızılırmak Mah. 1443. Cad. No: 33 / A Çankaya / ANKARA
#süpervizyon #grupsüpervizyoneğitimi #süpervizyoneğitimi #cemkeçe #cengizgüleç #fatmacoşar #cisef #washe #psikoterapieğitimi #lowed #cinselterapieğitimi #evlilikterapisieğitimi #ileridüzeycinselterapieğitimi